OVER ONS

En hoe vanuit eigen brouwerij het Brouwhuis is ontstaan

Brouwerij Eembier is in 2006 opgericht door Ruud van Moorst en bestaat inmiddels alweer 16 jaar. Toen de brouwerij werd opgericht had Ruud maar één doel: mooie, vernieuwende bieren brouwen. Met zijn geur, smaak en afdronk vertelt ieder bier zijn eigen verhaal.

Alle bieren van Eembier worden gebrouwen met enkel water, mout, hop en gist. Kruiden, extracten en andere toevoegingen worden dus niet gebruikt. Dat zorgt ervoor dat alle bieren van Brouwerij Eembier volledig zuiver zijn zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Na lang huurbrouwer bij een groot aantal brouwerijen te zijn geweest, is Eembier sinds 2018 gevestigd in Hanzestad Elburg. Een mooie, grote locatie aan de gracht waar de brouwerij door vier werknemers draaiende wordt gehouden. Op deze locatie wordt gebrouwen, afgevuld, én worden er regelmatig rondleidingen gegeven om geïnteresseerden een kijkje te geven in het brouwproces, waarna zij kunnen genieten van een proefplankje met diverse bieren tussen de pruttelende ketels.

Het hebben van een eigen brouwerij is al fantastisch, maar een eigen proeflokaal was altijd nog een grote droom. Sinds kort hebben we onze eigen “huiskamer” in Amersfoort. Zo is de cirkel rond en komt Brouwerij Eembier weer thuis.

Onze filosofie

Met ons bier- en spijslokaal brengen wij een totaal nieuw concept naar de binnenstad van Amersfoort. In Het Brouwhuis wordt speciaalbier zorgvuldig gepaird met unieke bites voor een totale smaakbeleving en kun je genieten van ambachtelijk gebrouwen bieren en heerlijke comfort foods. Wij willen onze gasten graag meenemen in de beleving van beer & food waar genieten centraal staat.

Sharing is caring!

In veel Zuid Europese landen is het gebruikelijk om aan te schuiven bij vrienden en samen te genieten van verschillende gerechten. Wij willen graag een ontspannen sfeer creëren waar genieten voorop staat. En hoe kun je nu beter genieten dan met elkaar?

Op de hoogte blijven? Volg onze socials!